O nás

Frgálovna

Pečeme s láskou

Pro naše pečivo jsme vsadili od samého začátku na kvalitní suroviny s minimem "Éček" a na profesionální stroje jako jsou etážová pec DEBAG se sálavým teplem, zvlčováním a řízenou kynárnou a spirálový hnětač FERNETO, neboť kvalita pečiva je závislá nejen na kvalitních surovinách, ale také na dobře uhněteném těstě, vykynutí a správném propečení.
Pro rozšíření sortimentu jsme se rozhodli Vám nabídnout např. k ranní kávě, či snídani také dovoz frgálů, které můžete dostat na Váš stůl i nakrájené na 1/4 nebo 1/2 (min.však vždy jeden celý frgál 360° který může být namixovaný z různých druhů) - stačí si jen včas a s předstihem objednat z aktuální "denní nabídky" den předem, ideálně do 12:00 (později již může být výběr sortimentu omezen).  V tuto chvíli realizujeme rozvážkovou službu pouze na Valašskomeziříčsku a okolních obcích. Postupně budeme rozšiřovat o další sortiment a další regiony.

Chcete-li si objednat větší množství frgálů např. 5 ks a více na rodinnou oslavu, učiňte tak prosím, alespoň týden předem, abychom si stihli připravit suroviny např. na netradiční ovocné náplně a zároveň, abychom Vám připravili čerstvou zásilku. Naše frgály pro ranní prodej pečeme obvykle den předem odpoledne, nebo v noci, aby stihly vychladnout před balením a pro odpolední prodej se frgály pečou v dopoledních hodinách.

Proč naše frgály balíme po vychladnutí do recyklovatelného polypropylenového sáčku?

Je pro to hned několik důvodů - zejména hygienických pro Vašeho ochranu zdraví:

- během skladování a přepravy je zabráněno kontaktu s hmyzem, pyly, prachem, nebo deštěm

- slouží jako ochrana výrobku před kontaminací kapénkovou infekcí kolemjdoucími osobami

  i jako ochrana před neukázněnými zákazníky, kteří si chtějí frgál vlastníma rukama tzv. "osahat"

- a navíc ... neosychají při čekání na konzumenta a vydrží déle čerstvé

Jak frgály skladovat, aby vydržely měkké a nekazily se?

Ideálně na nějakém čistém, chladném (do 10°C), suchém a tmavém místě, nejlépe v chladničce, anebo ve spíži. Budete-li je skladovat ve spíži, doporučujeme je nechat do doby konzumace zabalené v našem sáčku, popř. ještě v nějakém uzavíratelném, avšak prodyšném boxu, či krabičce (jednak nenachytají jiné pachy a nebudou tolik lákat např. nenechavé mravence, či potravinové moly) a jednou denně je zkontrolovat zda jsou v pořádku.

Nenechávejte frgály dlouhou dobu v autě - zejména ne v létě.

FRGÁLY MAJÍ MINIMÁLNÍ TRVANLIVOST do 7 DNÍ ODE DNE VÝROBY, PŘI ZACHOVÁNÍ VÝŠE UVEDENÝCH PODMÍNEK SKLADOVÁNÍ, AVŠAK DOPORUČUJEME JE ZKONZUMOVAT NEJPOZDĚJI DO 3-4 DNŮ OD ZAKOUPENÍ

Proč některé naše frgály chutnají tak trochu jinak, než jste zvyklí od tradičních výrobců, nebo z domova?

Je to jednoduché, kdybychom všichni vyráběli stejné frgály, jaký by jste měli důvod vybrat si právě ty naše? Stejně tak jako víno z Moravy bude jiné, než to ze Slovenska, či Itálie, nebo tak jako Plzeňské pivo chutná jinak, než Budvar, či Radegast, chceme se i my odlišit chutí našich náplní od tradičních zavedených výrobců (od naší vážené a ctěné konkurence) a nekopírovat jejich chutě ani jejich receptury. Než si náš frgál koupíte, máte vždy možnost na požádání vybraný frgál nejprve ochutnat a teprve poté koupit. Věříme, že si příchutě našich náplní najdou své fanoušky a pravidelné konzumenty, stejně tak jako víme, že za tradiční chutí se budou spokojení zákazníci vracet i k naší konkurenci, neboť Valašské frgály stejně jako české pivo, či moravské víno je potřeba si vychutnávat ve všech jejich rozmanitých podobách.

Poznejte náš tým

V naší pekárně pracují opravdoví experti na kvalitní pečivo, kteří vám nachystají to nejčerstvější a nejvoňavější.

Helenka

majitelka, vedoucí výroby

Telefon: +420 736 153 066
E-mail: vyroba@frgalovna.cz

OBJEDNÁVKY

objednávky frgálů - větší množství, nebo speciální požadavky

Telefon: +420 775 775 870

E-mail: info@frgalovna.cz

Gábinka

vedoucí expedice a odbytu

Telefon: +420 737 862 141
E-mail: expedice@frgalovna.cz